Политика на приватност

Политика за приватност
Оваа Политика на приватност се однесува на начинот на кој Екотурист.мк ги собира, користи, одржува и објавува информации собрани од корисниците (секој, “Корисник”) на www.ekoturist.mk веб-страница (“Сајт”) . Оваа политика на приватност се однесува на сајтot и сите производи и услуги понудени од страна на Екотурист.мк

Лични информации за идентификација

Може да собереме лични информации за индетификација на корисниците на секаков можен начин, вклучувајќи, без ограничување, кога корисниците ја посетуваат нашата страна, се регистрираат на страната, нарачуваат, се регистрираат за весник, одговараат на анкета, пополнуваат апликација и поврзување со други активности, услуги, карактеристики или извори кои се достапни на нашата страна. Oд корисниците може да биде побарано, по потреба, име, електронска адреса, телефонски број, информации за кредитна картичка. Корисниците можат да го посетат нашиот сајт анонимно. Ние ќе собираме лични идентификациски информации од корисниците само ако тие доброволно ги достават информациите за нас. Корисникот секогаш може да одбие да обезбеди лични информации, освен што би ги спречиле од ангажирање во одредени активности кои се однесуваат на сајтот.

Не-лични информации за идентификација

Ние може да собереме не-лични идентификациски информации за корисници кога тие комуницираат со нашиот сајт. Не-лични идентификациски информации може да вклучува и името на прелистувачот, тип на компјутер и технички информации за корисници на начинот на поврзување на нашиот сајт, како што оперативниот систем и интернет сервис провајдерите користат и други слични информации.

Веб прелистувач – колачиња

Нашиот сајт може да го користат “колачиња” за подобрување на корисничкото искуство. Корисничкиот веб прелистувач става колачиња на нивниот хард диск за водење на евиденција за потребите, а понекогаш и да ги прати информациите за нив. Корисникот може да избере да го постави веб прелистувач за да ги одбие колачињата, или да ве предупреди кога се испраќаат колачиња. Ако не го стори тоа, имајте во предвид дека некои делови на сајтот, не може да функционирааат правилно.

Како ги користиме собраните информации

Екотурист.мк може да ги собира и користи лични информации на корисникот за следните цели:
• Да се подобри услугата на купувачи
Информациите што ни ги обезбедувате ни помагаат да одговориме на вашите барања и потреби поефикасно.
• За да го персонализирате корисничко искуство
Ние може да ги користиме информациите во збирка за да се разбере како нашите корисници како група ги користат услугите и средствата обезбедени на нашиот сајт.
• Да се подобри нашиот сајт
Ние може да ги користиме повратните информации од ваша страна за подобрување на нашите производи и услуги.
• Да се изврши плаќањето
Може да ги искористиме информациите кои корисниците ги оставаат за нив кога нарачуваат само да обезбедат услуга за таа нарачка. Ние не ги споделуваме овие информации со надворешни лица освен до степен потребен за да се обезбеди услугата.
• Да се води промоција, натпревар, анкета или друга функција на сајтот
За да им пратиме на корисниците информации за кои се согласи да ги примаат за теми што мислиме дека ќе биде од интерес за нив.
• За да испратат периодични пораки
Ние може да ја користиме електронската адреса за да испратиме податоци на потрошувачите и новости кои се однесуваат на нивната цел. Таа исто така може да се користи за да се одговори на нивните прашања и / или други барања. Ако корисникот одлучи да се пријави на нашата мејлинг листа, тие ќе добијат пораки кои може да вклучуваат вести и новости за компанијата, поврзани производи или сервис на информации, итн. Ако во било кое време корисникот сака да се откажете од добивањето пораки, ние вклучуваме детално отпишување и инструкции на дното на секоја е-маил или корисникот може да не контактирате преку нашиот сајт.
Како ги заштитуваме вашите информации

Ние донесуваме соодветни практики за собирање на податоци, складирање, преработка и безбедносни мерки за заштита од неовластен пристап, измена, откривање или уништување на вашите лични информации, корисничко име, лозинка, трансакциски информации и податоците зачувани на нашиот сајт.

Чувствителна и приватна размена на податоци помеѓу сајтот и неговите корисниците се случува во текот на слојот за безбедни приклучоци (SSL) обезбедени канал за комуникација и е шифрирана и заштитени со дигитални потписи. Нашиот веб сајт е, исто така, во согласност со стандардите на ранливоста со плаќањето со картичка(PCI vulnerability), со цел да се создаде сигурна средина за корисници.
Република Македонија има многу строги закони за приватност во согласност со меѓународната заедница и затоа ние (Екотурист.мк) сме должни да се придржуваме до нив. Затоа, една од нашите најважни вредности е да ја заштитиме приватноста на нашите клиенти.

Споделување на вашите лични информации

Ние не ги продаваме, тргуваме или изнајмуваме личните идентификациски информации од корисниците на други. Може да ги споделиме генерички збирните демографски информации кои не се поврзани со лични идентификациски информации во врска со посетителите и корисниците со нашите деловни партнери, доверливи партнери и места за реклами за целите наведени погоре.

Веб-сајтови на трети лица

Корисниците може да најдат рекламирање или друга содржина на нашиот сајт со врски што водат до веб-сајтови и услуги на нашите партнери, добавувачи, огласувачи, спонзори, даватели на лиценци и други трети страни. Ние не ја контролираме содржината или линковите кои се појавуваат на овие сајтови и не сме одговорни за практиките на вработените од страна на веб-сајтови поврзани со или од нашиот сајт. Покрај тоа, овие сајтови или услуги, вклучувајќи ги и нивните содржини и линкови, може постојано да се менува. Овие веб-сајтови и услуги може да имаат сопствени политики за приватност и политики за услуги на клиентите. Прелистувањето и интеракцијата на било кој друг веб-сајт, вклучувајќи веб-сајтови кои имаат линк на нашиот сајт, е предмет на сопствени услови и политики на тој вебсајт.

Промени во оваа Политика на приватност

Екотурист.мк има дискреционо право да ја ажурирате оваа политика за приватност во било кое време. Кога го правиме тоа, ние објавуваме известување на главната страница на нашиот сајт, исто така го ажуририраме датумот на дното на оваа страница. Ние ги поттикнуваме корисниците да ја проверуваат често оваа страница за да бидат информирани забило какви промени и за тоа како ние помагаме да се заштитат личните информации што ги собираме. Вие прифаќате и се согласуваат дека ваша одговорност е да се види оваа политика на приватност периодично и да станат свесни за промени.

Вашето прифаќање на овие услови

Со користење на овој сајт, Вие се означувате со прифаќање на оваа политика. Ако не се согласувате со оваа политика, ве молиме да не го користите нашиот сајт. Вашата континуираната употреба и следење на објавувањето на промените на оваа политика ќе се смета за прифаќање на тие промени.

Контактакт

Ако имате било какви прашања во врска со оваа политика на приватност, практиките на овој сајт, или вашите договори со овој сајт, Ве молиме контактирајте не на:
Екотурист.мк
Бул. Авној 46/3 1000 Скопје, Република Македонија
info@ekoturist.mk